Ekonomik karşılıklı bağımlılık kapsamında AB-Çin ilişkileri

Loading...
Thumbnail Image

Date

2016-12-19

Authors

Alagöz, Emine Akçadağ

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışma, AB ve Çin arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri Keohane ve Nye tarafından formüle edilen karşılıklı bağımlılık teorisi çerçevesinde irdeleme amacı taşımaktadır. Farklı ekonomik parametreler aracılığıyla bu iki önemli güç arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin mevcut durumu analiz edilerek, karşılıklı bağımlılığın asimetrik niteliği ortaya konulacaktır. Karşılıklı bağımlılıktaki asimetrilerin bir güç unsuru olduğu varsayımından hareketle, bu asimetrik karşılıklı bağımlılığın AB ile Çin arasındaki güç ilişkisine etkisi tartışılacaktır.
This study aims to evaluate EU-China economic and trade relations using the theory of interdependence formulated by Keohane and Nye. The current situation of economic and trade relations between these two powers will be analyzed with different economic indicators to demonstrate the asymmetry in this interdependent relationship. Based on the assumption that asymmetries in interdependence is a source of power, this paper discusses the impact of asymmetrical interdepence to power dynamics between the EU and China.

Description

Keywords

AB, Çin, Ekonomik ve ticari ilişkiler, Güç, Karşılıklı bağımlılık, EU, China, Economic and trade relations, Power, Interdependence

Citation

Alagöz, E. A. (2016). "Ekonomik karşılıklı bağımlılık kapsamında AB-Çin ilişkileri". International Journal of Social Inquiry, 9(2), 33-56.