Bursa İlinde koza üretimi ve pazarlaması

Loading...
Thumbnail Image

Date

1997-03-04

Authors

Aydın, Ali

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bursa, 1990 yılına kadar, ipekböcekçiliğinin yoğun olarak yapıldığı bir ilimizdir. Son yıllarda birçok sorunla karşı karşıya bulunan ve sürekli kan kaybeden ipekböcekçiliğinde, Bursa'daki azalma oranı 1990-1996 yılları arasında % 97'lere kadar çıkmıştır. Ülkemizde 1500 yıllık bir geçmişle, geleneksel bir ürüne dönüşmüş olan ipekböcekçiliğindeki azalmanın nedenlerinin ve pazarlamadaki sorunların tespiti amacıyla bu araştırma yapılmıştır. Araştırma sonucunda dünya fiyatlarıyla rekabet edememek, fiyatlardaki istikrarsızlık, uygulanan yanlış fiyat politikaları ve hızlı kentleşmenin bu azalmada etkili olduğu tespit edilmiştir.
Bursa province was one of the place which was producing silkwarm intensively till 1990 but after this year production was decreased. Decline in the production was estimated 97 % in 1996. In this research it was determined that unstability in the prices, uncompetetion conditions for the world prices, wrong price policies and rapid urbanization caused a decline in the production of silkwarm.

Description

Keywords

Bursa, Koza, Pazarlama, Üretim, Cocoon, Marketing, Production

Citation

Aydın, A. (1997). Bursa İlinde koza üretimi ve pazarlaması. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.