Siklon ayırıcı ve yakıcılarda akış karakteristiklerinin incelenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2006-01-27

Authors

Taşdirek, Gültekin

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada, siklon içerisindeki akış modeli incelenmiştir ve CFD analizi yapılmıştır. Bir paremetrenin akış üzerindeki etkisini inceleyebilmek için analizler yapılırken sadece o paremetrenin değeri değiştirilerek diğerleri sabit tutulmuştur. Farklı giriş hızlarında analizler yapılmıştır. Sonrasında 15 m/s sabit giriş hızında sadece pürüzlülük değerleri değiştirilerek analizlere devam edilmiştir. Son olarak da sıcaklığın etkisini incelemek için diğer paremetreler sabit tutularak yine 15m/s giriş hızında farklı sıcaklıklarda analizler yapılmıştır.Analizler sonucunda bulunan değerlerin doğruluğunu kontrol etmek için literatür taraması yapılarak benzer çalışmalar bulunmuştur. Bu çalışmada elde edilen CFD analiz sonuçları ile bulunan ampirik ifadeler ve deneysel sonuçlar birbiriyle karşılaştırılmıştır.
This work presents, flow model in cyclone and CFD analysis. To examineeffect of a parameter, only rate of the specific parameter has been changed and otherswere kept constant.Some analysis were done in different inlet velocities. Then, these analysis wereachieved by changing roughness rate. Finally to examine heat effect some analysis weredone in diferent heats but keeping other paremeters were fixed.To confirm the results of analysis, some similar works were found bysearching litaretures. Likewise in this work experimental data which were results ofCFD analysis and empricial results were compared.

Description

Keywords

Siklon, Giriş hızı, Pürüzlülük, Basınç düşüşü, CFD, Cyclone, Roughness, Inlet velocity, Pressure drop

Citation

Taşdirek, G. (2006). Siklon ayırıcı ve yakıcılarda akış karakteristiklerinin incelenmesi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.