Ağızlık açma mekanizmalarının tasarımı

Loading...
Thumbnail Image

Date

1987

Authors

Eren, Recep

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada kamlı ve armürlü ağızlık açma mekanizmalarının optimum tasarımı amaçlanmıştır. Çalışmanın ilk kısmında işletmelerde yapılan pratik çalışmalar ile ilgili bilgiler verildikten sonra karalı ve armürlü ağızlık açma mekanizmaları, kam ve çubuk mekanizmalarından oluşan mekanizma zinciri şeklinde modellenip çözümleri yapılmıştır. Bu çözümler den hareketle genel amaçlı bir bilgisayar programı yazılarak optimum çözüm araştırılmıştır. Son kısımda ise bulunan sonuçlar tartışılmış ve ileride bu konuda yapılacak çalışmalar hakkında bazı fikirler ileri sürülmüştür.
The research described in this thesis was performed for the optimum design of the cam and dobby shedding motions. In the first part of this thesis, the practical informations related to the industrial applications are given, and then, the cam and dobby shedding motions are solved as based on the chains of the cam and bar mechanisms. A general computer program is written to be used for the optimi zation of this procedure. In the last part of thesis, the discussions about the results and recommendations dueto further studies are outlined.

Description

Keywords

Ağızlık açma, Bilgisayar destekli tasarım, Tekstil endüstrisi, Tekstil makineleri, Shedding, Computer aided design, Textile industry, Textile machinery

Citation

Eren, R. (1987). Ağızlık açma mekanizmalarının tasarımı. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.