İmâm-ı Ya'kûb ve rivâyeti

Loading...
Thumbnail Image

Date

2008

Authors

Uludaş, İbrahim

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Tez, üç ana bölüm ve sonuçtan oluşmaktadır. Birinci bölümde kırâat ilmi ve tarihi hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde; İmâm-ı Ya’kûb’un hayatı, ilmî hayatı, hocaları, öğrencileri ve kırâatının özellikleri incelenmiş ve kırâatından örnekler verilmiştir. Üçüncü bölümde ise; İmâm-ı Ya’kûb’un kırâatının, Kur’ân-ı Kerim’in tefsirine etkisi incelenmiştir. Bu çalışmanın amacı; kaynaklarda dağınık bir şekilde yer alan İmâm-ı Ya’kûb hakkındaki bilgilerin derli toplu bir şekilde bir araya getirilmesi ve ileride bu konuyla ilgili yapılacak çalışmalara örnek bir kaynak olmasıdır. Ayrıca İmâm-ı Ya’kûb’un kırâatının özelliklerini ve Kur’ân-ı Kerim’in tefsirine olan etkilerini ortaya çıkarmaktır. Sonuç kısmında da, araştırmamızda vardığımız sonuçlar genel hatlarıyla zikredilmiştir. Çalışmada yararlandığımız kaynakların sıralanmasıyla da teze son verilmiştir.
The thesis is composed of three main parts and a result. In the part one, informations about of science of reciting Qur’an and its history are given. In the second part, Imam Yakûp’s life, science life, teachers, students and reciting are examined. Under the same part, examples of his reciting are given. In the third part, Yakup’s relating effects on Quran’s tafseer are examined. The aims of thesis, gathering together the informations about Imam Yakup which are in different sources, researching relating effects on Quran’s Tafseer and being source to another studies which will be done in the future. It is mentioned in the part result, the results which we reached in the study. We ended the study with listing of the sources that we used in the study.

Description

Keywords

Kur'an, Rivayet, Kıraat, Tefsir, Tafseer, Quran, Relate, Recite

Citation

Uludaş, İ. (2008). İmâm-ı Ya'kûb ve rivâyeti. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.