2-(aminometil)piridin ve 2-(amimoetil)piridin içeren platin(II) ve palladyum(II) sakkarinat komplekslerinin sentezi, kristal yapıları, spektroskopik, termik ve fluoresans özellikleri

Loading...
Thumbnail Image

Date

2010-02-10

Authors

Ertem, Ahsen

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada, 2-(aminometil)piridin (ampy) ve 2-(aminoetil)piridin (aepy) ligantları içeren toplam 4 adet yeni palladyum(II) ve platin(II) sakkarinat kompleksi sentezlendi. Elde edilen komplekslerin yapıları elementel analiz, IR spektroskopisi ve tek kristal X-ışını kırınımı yöntemi ile aydınlatıldı. Ayrıca komplekslerin termik davranışları ve fluoresans özellikleri araştırıldı. X-ışını kırınımı, elementel analiz ve IR sonuçları, komplekslerin [M(ampy)2](sac)2 ve [M(aepy)2](sac)2?2H2O [M = Pd(II) ve Pt(II)] yapısına sahip olduklarını gösterdi.
In this study, four new palladium(II) and platinum(II) complexes of saccharinate (sac) with 2-(aminomethyl)pyridine (ampy) and 2-(aminoethyl)pyridine (aepy) were synthesized. The complexes were characterized by elemental analysis, IR spectroscopy and single crystal X-ray diffractometry. In addition, the thermal behaviour and fluoresans properties of the complexes were investigated. The X-ray diffractometry, elemental analysis and IR studies reveal that the complexes have [M(ampy)2](sac)2 and [M(aepy)2](sac)2?2H2O [M = Pd(II) ve Pt(II)] structures.

Description

Keywords

2-(aminometil)piridin, Sakkarinat kompleksleri, Palladyum(II), Platin(II), 2-(aminomethyl)pyridine, 2-(aminoethyl)pyridine, Saccharin complexes, Palladium(II), Platinum(II)

Citation

Ertem, A. (2010). 2-(aminometil)piridin ve 2-(amimoetil)piridin içeren platin(II) ve palladyum(II) sakkarinat komplekslerinin sentezi, kristal yapıları, spektroskopik, termik ve fluoresans özellikleri. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.