Değişik eğim açılı dairesel yüzey alanlarında oluşan basınç kuvvetlerinin deneysel ve nümerik olarak incelenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

1999-10-01

Authors

Barış, Mustafa

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Sunulan bu çalışmada, değişik eğim açılı dairesel yüzey alanlarında oluşan basınç kuvvetleri, deneysel ve nümerik olarak tespit edilmiştir. Basınç kuvvetleri ve bu dinamik kuvvetlerden kaynaklanan döndürme momentleri, belirli Reynolds sayılarında ve çeşitli eğim.açılarında, klape üzerine açılmış olan hidrostatik basınç deliklerinden, bası>ıçölçümleri alınarak bulunmuştur. Deneysel ve nümerik veriler, karşılaştırılarak değerlendirilmiştir.
In this present study, pressure forces at the various slope angled circular area, have been determined experimentally and numerically. Pressure forces and torques arised from these dynamic forces, have been defined by measuring pressure at the various Reynolds numbers and at the various slope angles, on hydrostatic pressure holes which have been opened on the disc. Experimental and numerical data, have been evaluated by comparing.

Description

Keywords

Pressure distribution, Gerilme dağılımı, Stress distribution, Hidrostatik, Basınç dağılımı, Hydrostatics, Sürtünme katsayısı, Vanalar, Friction coefficient, Valves

Citation

Barış, M. (1999). Değişik eğim açılı dairesel yüzey alanlarında oluşan basınç kuvvetlerinin deneysel ve nümerik olarak incelenmesi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.