Bazı özel sayı dizileri arasındaki bağıntılar

Loading...
Thumbnail Image

Date

2022

Authors

Tutucu, Recep

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Bursa Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu tez 4 bölümden oluşmaktadır. Fibonacci sayıları ve Tribonacci sayıları arasında kurulmuş ilişkiler ele alınmış ve çeşitli özdeşliklere yer verilmiştir. Giriş bölümünde Fibonacci ve Tribonacci sayıları hakkında ön bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde ise Fibonacci ve Tribonacci sayı dizileri tanımlanmış, bu sayı dizilerini kullanarak elde edilen karakteristik denklem tanımları ve elde edilişleri, binet formülleri ile ilgili bilgiler, altın ve gümüş oran kavramları ve elde edilişleri hakkında bilgiler verilmiştir. Üçüncü bölümde ise Fibonacci ve Tribonacci sayılarının yardımıyla elde edilen özdeşliklere yer verilmiştir. Bu bölümün sonunda ise kendi çalışmama ait konudan kısaca bahsedilmiştir. Dördüncü bölüm ise sonuç bölümüdür.
This thesis consists of 4 chapters. The relationships established between Fibonacci numbers and Tribonacci numbers are discussed and various identities are included. In the introduction, preliminary information about Fibonacci and Tribonacci numbers is given. In the second chapter, Fibonacci and Tribonacci numbers sequence are defined, definitions and derivations of characteristic equations obtained by using these number sequences, information about binet formula, information about the concepts of gold and silver rations and how they are obtained is given. In the third chapter, identities obtained with the help of Fibonacci and Tribonacci numbers are given. At the end of this chapter, the subject of my work is briefly mentioned. The fourth chapter is the conclusion section.

Description

Keywords

Fibonacci sayıları, Tribonacci sayıları, Genelleştirilmiş fonksiyon, Fibonacci numbers, Tribonacci numbers, Generating function

Citation

Tutucu, R. (2022). Bazı özel sayı dizileri arasındaki bağıntılar. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.