Bornova sun'i tohumlama laboratuvarı boğalarında morfolojik, spermatolojik ve bakteriyolojik araştırmalar

Loading...
Thumbnail Image

Date

1987

Authors

İşler, Mustafa
Gökçen, Hazım

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Die fruchtbarkeit ist bei den Haustieren sehr wichtig. Besonders in den Besamungsstationen spielt dieser Merkmal eine grosse Rolle. Bullen, die in Besamungsstation Bornova verwendet werden, wurden morphologisch und klinisch geprüft. Außerdem der Samen und die praeputiale Spülprobe von Bul/en wurden bakteriologisch untersucht.
Evcil hayvanların en önemli verimi olan dölverimi, erkeklerde dişilere nazaran daha da önemlidir. Özellikle suni tohumlama laboratuvarlarında kullanılan boğaların dölverimlerinin iyi olması zorunludur. Bornova suni Tohumlama Laboratuvarındaki 9 boğanın spermatolojik ve klinik muayeneleri yapılmış, ayrıca prepusyal yıkantı sıvısı ve sperm örneklerinden ekim oim yapılarak mevcut mikroorganizmalar izole edilmiştir.

Description

Keywords

Künstliches Saatgut, Morphologisch, Bakteriologie, Spermatologisch, Stier, Suni tohum, Boğa, Morfolojik, Spermatolojik, Bakteriyoloji

Citation

Gökçen, H. vd. (1987). ''Bornova sun'i tohumlama laboratuvarı boğalarında morfolojik, spermatolojik ve bakteriyolojik araştırmalar''. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 5-6(1-2-3-), 205-213.