Bursa il merkezinde tüketime sunulan mandıra sütlerinin özellikleri ve bu sütlerde hile amacı ile katılabilecek koruyucu maddelerin aranması üzerine araştırmalar

Loading...
Thumbnail Image

Date

1990

Authors

Işıklar, Meral

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Bursa Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada, Bursa il merkezinde tüketime sunulan mandıra sütlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri belirlenerek, bu sütlere hile amacı ile katılabilecek koruyucu maddeler araştırılmıştır. Değişik semtlerden 8 mandıradan 15'er günlük periyotlar halinde 7'şer örnek olmak üzere toplam 56 örnekle çalışılmıştır. Sonuç olarak, Bursa il merkezinde tüketime sunulan mandıra sütlerinden büyük çoğunluğunun yasal tüzük ve standartlara uygunluk gösterdiği ve hile amacı ile koruyucu maddelerin katılmadığı saptanmıştır.
In this work, physical, chemical characteristics and preservatives of the raw milk sold in Bursa's dairy farms and it was determined that if the trick has been applied on the raw milk. Samples of raw milk from the different 8 regions were randomly chosen as the material among the dairy milk sold in the city dairy farms. A total of 56 samples were collected by sampling 7 times every 15 days periods. In the result of above it was confirmed that the consumed raw milk samples were generally agreeable in the conditions with the Food Regulations and the Raw milk of the Turkish Standards Institute and they were not mixed preservative materials.

Description

Keywords

Koruyucu madde, Mandıra sütü, Raw milk, Bursa, Preservative materials

Citation

Işıklar, M. (1990). Bursa il merkezinde tüketime sunulan mandıra sütlerinin özellikleri ve bu sütlerde hile amacı ile katılabilecek koruyucu maddelerin aranması üzerine araştırmalar. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.