Plastik enjeksiyon kalıplama teknikleri ve özel uygulamalar

Loading...
Thumbnail Image

Date

2008-09-22

Authors

Yelkenci, Şafak

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Günümüz modern enjeksiyon tekniği yüksek kalitede ve uygun fiyatlı, üretimin isteklerini karşılayacak nitelikte olmalıdır. Bu da ancak iş parçası geometrisinin, hammaddenin, enjeksiyon işleminin ve takımların iyi seçilip ayarlanması ile mümkündür. Bu çalışmada bir ürünün geliştirme ve kontrol aşamasında olası durum ve zorluklara karşı okuyucunun karşılaşabileceği zorluklara dikkat çekilmeye çalışılmıştır. Doğru bir bileşim yakalayabilmek için malzeme seçimi ve temel hesaplamaları da içerecek şekilde geniş örneklerle öneriler verilmiş ve yol gösterilmeye çalışılmıştır. Ayrıca konstrüksiyon aşaması oldukça geniş bir şekilde ele alınmıştır.
Actual modern injection techniques should have high quality, appropriate cost and should be carry out requirements of the production. In order to perform that part geometry, material, injection method and tools should be adjusted well.In this study, it has been tried to call researcher attention to possible situations and possible difficulties at product development and control phase. In order to get accurate composition it has been tried to give comprehensive samples included material selection and basic calculations. Also construction phase has been examined quite widely.

Description

Keywords

Plastik enjeksiyon yöntemleri, Plastik malzemeler, Plastik parça tasarımı, Plastic injection methods, Plastic materials, Plastic part design

Citation

Yelkenci, Ş. (2008). Plastik enjeksiyon kalıplama teknikleri ve özel uygulamalar. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.