Kanuni döneminde bir veziriazam: Pargalı İbrahim Paşa

Loading...
Thumbnail Image

Date

2019-09-25

Authors

Aydın, Ayşegül

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Bursa Uludağ Üniversitesi

Abstract

Osmanlı Devleti’ndeki en enteresan şahsiyetlerden biri olan Pargalı İbrahim Paşa gerek sadrazamlığa getirilişi ile gerek diğer veziriazamlardan farklı olarak donatıldığı yetkilerle gerek başarılarıyla gerek eleştirilen yönleriyle tarihimizde revaç bulmuş bir kişilik olarak karşımıza çıkmaktadır. Parga’da bir balıkçının oğlu olarak hayata gözlerini açan Pargalı İbrahim’in hayat rüzgârı onu önce Manisa’ya ardından dünyada söz sahibi bir hâkimiyetin yardımcılığına savuracaktır. Osmanlı tarihinin en büyük en kayda değer başarılarını da barındıran bu dönem İbrahim Paşa ekseninde anlatılmaya çalışılmıştır.
One of the most interesting personalities in the Ottoman Empire, Pargalı İbrahim Pasha appears as a popular figure in our history, both in terms of his achievements and his criticisms, both with his being appointed as a grand vizier and with the powers that he was unlike other viziers. The life wind of Ibrahim Pargalı, who opened his eyes to the life of a fisherman in Parga, will swing him first to Manisa and then to the help of a domination in the world. This period, which includes the greatest and most significant achievements of the Ottoman history, was tried to be explained on the axis of Ibrahim Pasha.

Description

Keywords

Kanunî, Suleiman the magnificent, Pargalı, İbrahim Paşa, Veziriazam, Grand vizier, Ibrahim Pasha

Citation

Aydın, A. (2019). Kanuni döneminde bir veziriazam: Pargalı İbrahim Paşa. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.