İntrakraniyal lezyonlarda transfontanel US'nin tanı değeri ve BT ile karşılaştırılması

Loading...
Thumbnail Image

Date

1991

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Santral sinir sisteminin invaziv olmayan yöntemlerle görüntülenebilmesi beyin patolojilerindeki diyagnostik yaklaşımı tamamen değiştirmiştir. Bilgisayarlı Tomografi (BT) ve Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) nöroradyoloji alanında yaygın olarak kullanılırken, Ultrasonografi (US) fontaneli açık infantlarda intrakraniyal lezyonları değerlendirmede büyük bir önem kazanmıştır. Bu çalışmada fontaneli açık infantların intrakraniyal patolojilerinde US'nin tanı değerini saptamayı ve BT ile karşılaştırıldığında her iki yöntemin birbirine olan üstünlüklerini vurgulamayı amaçladık.
The diagnostic approach in brain lesions has been completely changed by the non-invasive methods in central nervous system imaging. While CT and MR are being used extensively in neuroradiology, US has gained great importance in evaluating intracranial lesions in infants with open fontanel. We aimed in this study to confirn the diagnostic value of US in infants with open fontanel and to point out the relative superiorities of both CT and US when compared to each other.

Description

Keywords

İntrakraniyal lezyonlar, CT, BT, Intracranial lesions

Citation

Özkan, R. vd. (1991). "İntrakraniyal lezyonlarda transfontanel US'nin tanı değeri ve BT ile karşılaştırılması". Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 18(1), 99-109.