Gemlik ilçesi ilkokul çocuklarında antropometrik ölçümlerle büyüme ve gelişmenin değerlendirilmesi 1- Boy ve ağırlık ilişkisi

Loading...
Thumbnail Image

Date

1990

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Gemlik bölgesindeki ilkokul çocuklarında büyüme ve gelişmenin değerlendirilmesi amacıyla antropometrik yöntemlerden yararlanarak sosyoekonomik düzeyi farklı olan 1207 öğrencinin boy ve ağırlık ile ölçüldü. Elde edilen sonuçlar daha önce yapılan araştırmaların sonuçları ile karşılaştırıldı. Bulgularımız bölge çocuklarının boy ve ağırlıkları için bir norm oluşturacak nitelikteydi.
We measured the height and weight of 1207 primary school children in different socio-economic issues in the Gemlik area in order to measure tlıe physical development by anthropometric methods. We compared urban and rural differences in growth. We also compared our findings with the findings of other researclıers. We expect that our findings could be used as a norm for the growth of our children in our area.

Description

Keywords

Gemlik ilçesi, İlkokul çocukları, Antropometrik ölçüm, Boy ve ağırlık ilişkisi, Gemlik district, Primary school children, Anthropometric measurement

Citation

İkiz, İ. vd. (1990). ''Gemlik ilçesi ilkokul çocuklarında antropometrik ölçümlerle büyüme ve gelişmenin değerlendirilmesi 1- Boy ve ağırlık ilişkisi''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 17(3), 393-403.