Analitik poliakrilamid jel elektroforezinde E-apolipoprotein bandlarının belirlenmesi için basit bir yöntem

Loading...
Thumbnail Image

Date

1983

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Lipoprotein metabolizmasının incelenmesinde, apolipoproteinlerin analitik poliakrilamid jel elektroforezi giderek daha kullanışlı bir yaklaşım olmaktadır. Bu çalışmada, antiaterojenik etkisi nedeniyle dikkat çekici hale gelen E-apolipoproteinlerinin (yüksek dansiteli lipoproteinler "HDL", arasındaki) tanımlanması için basit bir yöntem önerilmektedir.
Analytical polyacrylamide gel electrophoresis of apolipoproteins is becoming a useful approach in the investigation of lipoprotein metabolism. In this study, a simple method is proposed for the identification of E-apolipoprotein (among the high density lipoproteins, HDL) which is becoming more significant because of its antiatherogenic effect.

Description

Keywords

Analitik poliakrilamid, Jel elektroforezi, E-apolipoprotein bandları, E-apolipoprotein bands, Analytical polyacrylamide, Gel electrophoresis

Citation

Taga, Y. (1983). ''Analitik poliakrilamid jel elektroforezinde e-apolipoprotein bandlarının belirlenmesi için basit bir yöntem''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 10(3), 337-341.