Nadir rastlanan mediasten tümörleri

Loading...
Thumbnail Image

Date

1993-08-14

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Primer mediastinal karsinamalar ve primer mediastinal karsinoid tümörler mediasten kitleleri içinde oldukça nadirdirler. Biz son 15 yıl içinde primer mediastinal kitlesi olan 44 vaka tedavi ettik Bu 44 vaka içinde sadece bir primer mediastinal karsinoma ve bir primer karsinoid tümöre rastladık. Bu iki nadir görülen tümörü, literatür ışığında özellikleri yönünden tartışmak istiyoruz.
Primary mediastinal carcinoma and carcinoid tumors are rare primary mediastinal masses. We treated 44 cases with primary mediastinal masses in the last 15 years. One of those cases was mediastinal carcinoma and the other was mediastinal carcinoid tumor. In this article we reviewed literature and discussed the clinical presentation and therapy of these tumors.

Description

Keywords

Mediastinal neoplasms, Mediastinal masses, Mediastinal diseases, Mediastinal hastalıklar, Mediastinal neoplazmalar, Mediastinal kitleler

Citation

Üstünsoy, H. vd. (1994). ''Nadir rastlanan mediasten tümörleri''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 21(1), 7-9.