Alüminyum ansefalo-nöro-myopati yapıcı etkisinin sıçanlarda incelenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

1990

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Günlük hayatta besinler, bazı ilaçlar, spreyler, maden ocakları, diyaliz mayii gibi değişik şekillerde karşılaşılan alüminyumun Alzheimer Hastalığının etyolojisinde ve karakteristik histopatolojik görüntüsü olan nörofibriler yumak oluşumunda rol oynadığı ileri sürülmektedir. Çalışmamız alüminyumun bu etkisini deneysel olarak sıçanlarda göstermeyi, ek olarak kaslar ve periferik sinirler üzerinde de toksik etkisini incelemeyi amaçlamıştır.
Aluminum, which is found occasionally in some foods, medicüıes, sprays, mines of it, and dialisis liquids, is said to be one of the main factor in the etiology of Alzheimer Disease and of the specific histopathological structure, the neurofibrillary tangle. In this experimental study we aimed to show this effect of aluminum in rats and additionally to study the toxic effect of this element on muscles and peripheral nerves.

Description

Keywords

Alüminyum, Ansefalo-nöro-miyopati, Encephalo-neuro-myopathy, Aluminum, Sıçanlar, Rats

Citation

Zarifoğlu, M. vd. (1990). ''Alüminyum ansefalo-nöro-miyopati yapıcı etkisinin sıçanlarda incelenmesi''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 17(1), 109-114.