Bir akut lenfobiastik lösemi vakasında sistemik pulmoner aspergilloma

Loading...
Thumbnail Image

Date

1987

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada bir akut lenfoblastik lösemili hastada tedavi sırasında gelişen ve klinik, radyolojik ve mikrobiyolojik olarak erken tanı konarak uygun Amphotericin B tedavisi ile tamamen düzelen bir sistemik pulmoner aspergilloma vakası takdim edilmiş ve konu ile ilgili literatür gözden geçirilmiştir.
In this research a systemic Pulmonary aspergilloma case was presented and the Literature reviewed. The case has developed in a patient with Acute Lymphoblastic Leukemia and has been completely cured with appropriate Amphotericin B therapy following a radiological and microbiological early diagnosis.

Description

Bu çalışma, 8-10 Mayıs 1985 tarihleri arasında İstanbul[Türkiye]'da düzenlenen XVIII. Ulusal Hematoloji Kongresinde bildiri olarak sunulmuştur.

Keywords

Bir akut lenfobiastik lösemi vakası, Sistemik pulmoner aspergilloma, Systemic pulmonary aspergilloma, A case of acute lymphophobia

Citation

Tunalı, A. vd. (1987). ''Bir akut lenfobiastik lösemi vakasında sistemik pulmoner aspergilloma''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 14(3), 369-374.