Diyarbakır ilinde bebeklerin aşılanmalarına etki eden etmenler ve yerleşme yerlerine göre durumları

Loading...
Thumbnail Image

Date

1981

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Bursa Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada, Diyarbakır ilinden örnekleme yöntemi ile alınan 1135 yeni doğmuş bebeğin 1 yaşına basıncaya kadar uygulanan aşı hizmetleri araştırıldı. Uygulanan aşı çeşitlerinin yerleşme yerlerine göre durumu ve aşılamayı etkileyen etmenler üzerinde duruldu. Sonuç olarak, bebeklerin aşılanması ile kentsel, kırsal yerler ve bölgeler arasında yakın bir ilişkinin olduğu ve en yüksek oranda uygulanan aşının da (% 54,3) uygulaması kolay olan polio aşı olduğu ortaya çıktı.
In this study, we investigated vaccination services in Diyarbakır province, by following 1135 newborn babies up to one year old, chosen by sampling method. We tried to find the factors which affect the vaccination in relation to the place and vaccine types. As a result, we found that there has been a close relationship between the urban, rural and other regions. The mostly used vaccine was poliomyelitis (54,3 %) because of easy application in the field.

Description

Keywords

Diyarbakır ilinde, Bebeklerin aşılanmaları, Etki eden etmenler, Yerleşme yerlerine göre durumları, Influencing factors, Vaccinations of babies, Status by settlement

Citation

Kan, İ. ve Gülesen, Ö. (1981). ''Diyarbakır ilinde bebeklerin aşılanmalarına etki eden etmenler ve yerleşme yerlerine göre durumları''. Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 8(1), 37-44.