Küçük yaşlarda intranasal rekonstruksionun gereği

Loading...
Thumbnail Image

Date

1974

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Bursa Üniversitesi

Abstract

10 yaşın altındaki çocuklarda yapılacak septoplasti ameliyatların nazal maturasyonda retardasyona sebep olacağı kanısı vardır . Fakan son on yıl içerisindeki nazopulmoner fonksiyonlar üzerindeki çalışmalar eski bir çok hipotetik aksaptanaların değişmesine sebep ol tur. Kati endikasyon mevcut, küçük yaşlarda da konservatif bir septoplasti korreksiyon gereği , bugün artık şart gibidir .Küçük çocukların büyük bir kısmında kuravit tedaviler netice vermemekte ve tedavinin şekli ne olursa olsun bu çocuklar devamlı ağız teneffüsü yapmak mecburiyatinde kalmaktadırlar.Nasal kartilaj ve kemik deformitelerin korreksionu ile normal fizyolojinin sağlanmasına imkan veren bir metod sunulmaktadır.
It is generally considered that septoplasty in children under 10 years may lead to retardation of' growth of the nose. But in the last 10 years studies on nasopulmonary function have changed many old hypotheses. It is accepted that to advocate a conservative septoplasty during early childhood is reasonable. Curative treatment of the nasal obstructions on many children are very often hopeless. These children usually continue to be mouth breathers no matter what curative treatment is attempted. A method of physiologic and reconstructive correction of deformity produced by nasal-septal and nasal-bone deformities are presented.

Description

Keywords

Küçük yaşlarda intranasal rekonstruksionun gereği, Saptoplastik ameliyat, Maturasyan, Retardasyon, Kuravit tedavi, Intranasal, Reconstruction

Citation

Arat, M. vd. (1974). ''Küçük yaşlarda intranasal rekonstruksionun gereği''. Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 1(1), 23-29.