İki sekonder malignite olgusu radyasyona bağlı akut lösemi olgusu ile alkilleyici ajan kullanımına bağlı non-hodgkin lenfoma olgusu

Loading...
Thumbnail Image

Date

1992-11-16

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Sekonder malignite kanser tedavisinde kullanılan iyonize radyasyon ve kemoterapötik ilaçlara bağlı olarak nadir görülen fakat önemli bir yan etkidir. Bu çalışmada radyasyona bağlı olarak gelişmiş akut lösemili bir olgu ile alkilleyici ajan kullanımına bağlı olarak gelişmiş Non-Hodgkin lenfomalı bir olguyu takdim etmeyi ve konuyla ilgili literatür verilerini gözden geçirmeyi amaç edindik.
Secondary malignancy is a rare but very inıportant side effect of the treatment of cancer with ionising radiation and chemotherapeutic agents. In this study we aimed to report a case of acute leukemia due to radiation and another case of non hodgkin lymphoma due to administration of alkylating agents and to review of literature data about this subject.

Description

Keywords

Radyasyon, Alkilleyici ajan, Sekonder malignite, Radiation, Alkylating agents, Secondary malignancy

Citation

Manavoğlu, O. vd. (1993). ''İki sekonder malignite olgusu radyasyona bağlı akut lösemi olgusu ile alkilleyici ajan kullanımına bağlı non-hodgkin lenfoma olgusu''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 20(2), 221-223.