Dupuytren kontraktürünün tedavisinde palmar fasiektomi ile fasiotomi ve tam kalınlıkta deri grefti yöntemlerinin karşılaştırılması

Loading...
Thumbnail Image

Date

1993-04-21

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Kliniğimizde 1988-1991 yılları arasında dupuytren kontraktürü 20 hasta opere edilmiştir. Bunlardan 11 tanesin fasiektomi, 9 tanesine de fasyotomi +tam kalınlıkta deri grefti uygulanmıştır. Hastalar 1-4 yıl boyunca izlenmiş ve bu iki grup arasında fonksiyon ve rekürrens açısından anlamlı bir fark bulunmamıştır.
20 cases with dupuytren contracture were operated in our clinic between 1988 and 1991. On 11 cases fasciectomy and 9 cases fasciotomy +full thickness skin grafting were performed. The patients were followed minimum 1 year and maximum 4 years and, no significant difference of function and recurrens were found between the two groups.

Description

23-25 Ekim 1991 tarihinde Nevşehir'de yapılan XIII. Türk Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kongresi'nde tebliğ olarak sunulmuştur.

Keywords

Dupuytren kontraktürü, Palmar fasiektomi, Tam kalınlıkta deri grefti, Palmar fasiotomi, Dupuytren's contracture, Palmar fasciectomy, Palmar fasciotomy, Full thickness skin graft

Citation

Akın, S. vd. (1993). ''Dupuytren kontraktürünün tedavisinde palmar fasiektomi ile fasiotomi ve tam kalınlıkta deri grefti yöntemlerinin karşılaştırılması''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 20(2), 175-178.