Bir cm'lik bir kavernöz karaciğer hemanjiomunun Tc-99m-RBC SPECT İle görüntülenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

1993-01-11

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Karaciğerin en sık rastlanan benign tümörü olan hemanjiom (hmnj) genellikle tek ve küçüktür, ara sıra da büyük bir hepatik nodül şeklinde olabilir.Teşhisinde anjiografi, CT, MRI ve Tc-99m ile işaretli eritrositler (RBC) ile SPECT yöntemleri kullanılabilir. SPECT ile 2 cm çapına kadar olan tezyonlar görüntülenebilmekte, daha küçük lezyonlar için ise sensitivite düşük olmaktadır. Olgumuz 34 yaşında bir bayandır ve karaciğerinin sağ lobunda CT ve US ile 1 cm çapında olduğu belirlenen bir hemanjiomu bulunmaktadır. Tc 99m-RBC SPECT ile bu tezyon ortaya konmuştur.
Hemangiomas, the most common of the benign hepatic tumors, are usually single and small but may present as a large nodule. They can be diagnosed by angiography, CT, MRI and Tc-99m-RBC SPECT. SPECT has been routinely able to diagnose hemangiomas down to a size of about 2 cm, the sensitivity for smaller lesions has been poor. Our case is a 34-year-old woman, canying a one-cm-hemangioma disclosed by CT and US in the right lobe of her liver. 17this small lesion is documented by Tc-99m-RBC SPECT of the liver.

Description

Keywords

Karaciğer SPECT, Hemanjiom, Liver SPECT, Hemangioma

Citation

Alper, E. vd. (1993). ''Bir cm'lik bir kavernöz karaciğer hemanjiomunun Tc-99m-RBC SPECT İle görüntülenmesi''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 20(1), 67-69.