Çok uluslu şirketler ve kooperatifler (II)

Loading...
Thumbnail Image

Date

1983

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Kooperatiflerin finansman konusunda karşılaştıkları güçlükler, bu tebliğin ikinci bölümünde açıkladığımız yönetimle ilgili problemlerden daha güç ve daha çetindir. Bütün gelişmiş ülkelerdeki tarımsal üretim, işleme, pazarlama birlikleri, tüketim kooperatifleri ve işçi üretim birlikleri yapmış oldukları ticari işlemlerde finansman güçlükleri ile karşılaşmaktadırlar. Karşılaşılan bu güçlüklerin nedeni, kooperatiflerin her geçen gün daha fazla ve daha uzun vadeli sermayeye ihtiyaç duymaları gerçeğinden kaynaklanmaktadır. Sermaye piyasasındaki daralma ve finansman kaynaklarının pahalılı nedeni ile bu ihtiyaca cevap verilmemektedir.Yakın zamanda meydana gelen ekonomik ve sosyal değişmeler, diğer şirketler gibi kooperatiflerinde daha sermaye yoğun üretim teknikleriyle çalışmaya zorlamıştır. Kooperatif işletmeleri daha sermaye yoğun tekniklerle çalışmaya zorlayan bu değişiklikleri ve gelişmeleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

Description

Bu çeviri, Uluslararası Kooperatifçilik Birliği'nin (ICA), 1972 yılında Varşova'da yapılan 25. kongresine sunulan bir tebliğden yapılmış, çevirinin ilk bölümü derginin bundan önceki sayısında yayınlanmıştır.

Keywords

Çok uluslu şirketler, Kooperatifler, Finansman, Finansman problemi, Sermaye, Pay senetleri

Citation

Uluslararası Kooperatifçilik Birliği. (1983). ''Çok uluslu şirketler ve kooperatifler (II)''. çev. Yusuf Alper. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 4(2), 259-279.