Özel amaçlı muhasebe sistemlerinin planlanması

Loading...
Thumbnail Image

Date

1988

Authors

David, C. Klein

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Peter Drucker "Wall Street Journal" daki son makalelerinden birinde kar amaçsız kuruluşların işletmeler veya kamu birimlerinden daha kompleks (karmaşık) bir yapıya sahip olduğu belirtilmektedir. Bu doğal karmaşıklık özellikle muhasebe ve raporlama gereksinimlerinde açık olarak görülmektedir. Küçük bir kolej (üniversite koleji) dahi mevcut ve potansiyel bağışçılar, eyalet ve federal kamu birimleri gibi dış gruplara finansal bilgi vermek zorundadır. Harcamalar konusunda ferdi fon kaynakları kamu birimleri ve kendi mütevelli heyetlerine rapor vermek zorundadırlar ve kendi yönetimlerinin faaliyetlerini etkin bir şekilde kontrol edebilmeleri için finansal bilgileri toplayarak (kendi yöntemlerine de) açık bir şekilde sunmak zorundadırlar.

Description

Çevirisi yapılan eserin künye bilgileri: Management Focus (March/April1979), pp. 22-25 ve Readings in Management Control in Nonprofit, Organizations Kavasseri V Romanation University of Washington, Larry, P. Hepstad, Pasilic Lutheran University, John Wiley and Sons Inc. New York , s. 138-142.

Keywords

Özel amaçlı muhasebe, Sistem planlaması, İşletme, Finansal bilgiler, Federal kamu birimleri

Citation

David, C. K. (1988). ''Özel amaçlı muhasebe sistemlerinin planlanması''. çev. Adem Çabuk. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 9(1-2), 237-242.