Bursa'da yakıt bazında enerji tüketimi ve doğal gaz talep tahminleri

Loading...
Thumbnail Image

Date

1985-11

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Çok yakın bir gelecekte Türkiye ekonomisi doğal gaz ile tanışacaktır. Bu yazının ardında yatan temel fikir Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olan Bursa 'da ki doğal gaz talep potansiyelini belirlemektir. İlk olarak basit trend modelleri ile günümüzden 2005 yılına kadarki yakıt talebi büyümeli önraporlanmaktadır. Daha sonra bazı basitleştirici varsayımlar altında doğalgazın bu potansiyel piyasanın ne kadarını ele geçirebileceği değerlendirilmektedir.
Natural gas is about to be introduced into the Turkish economy. The basic underlying idea of this paper in to asıeıs the potential demand for natural gas in Bursa, one of the largest cities of Turkey. To start off with simple extrapolation models are used to forecast the growth of fuel demand from the present day to the 2005. Then under some simplifying assumption, possible penetration of natural gas to the potential market is evaluated.

Description

Keywords

Yakıt olarak enerji tüketimi, Doğalgaz talep tahmini, Demand for natural gas

Citation

Ertaş, S. , Ertaş, E. (1985). "Bursa'da yakıt bazında enerji tüketimi ve doğal gaz talep tahminleri". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 6(2), 151-160.