Üretim bölümünün doğrusal sorumluluk tabloları ile organizasyonu ve bir uygulama

Loading...
Thumbnail Image

Date

1986

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu makalede öncelikle işletmelerde organizasyon yapısını belirtmek için kullanılan organizasyon Şemaları ve üretim bölümünün bu şemalar ile organizasyonu yer almaktadır. İkinci olarak, günümüzde devamlı değişim içinde olan organizasyonlarda, üretim bölümünün organizasyonunda organizasyon Şemaları yerine doğrusal sorumluluk tablolarının kullanılabileceğine ilişkin uygulamalı bir örnek yer almaktadır.
The first part of the article deals with the organizational charts which are used for production department. Then the author intends to emphasize that production managers can use linear responsibility charts instead of traditional charts in today's rapidly changing organizational world in order to increase efficiency. In the last part, a practical example in organizing production department by a linear responsibility chart is given.

Description

Keywords

Production department, Organization, Linear responsibility, Üretim bölümü, Organizasyon, Doğrusal sorumluluk

Citation

Çelikçapa, F. O. (1986). "Üretim bölümünün doğrusal sorumluluk tabloları ile organizasyonu ve bir uygulama". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 7(2), 113-123.