İşletmeler için yönetim danışmanlık hizmeti

Loading...
Thumbnail Image

Date

1986

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

İşletme yönetiminin daha verimli çalışmasını sağlamak üzere yapılan yönetim danışmanlık hizmeti, işletme dışı bağımsız muhasebe uzmanlarınca yapılmalıdır. Yönetim danışma hizmetinin başarılı olabilmesi için, iyi bir muhasebe denetimin den sonra yapılmalı ve finansal veriler esas alınmalıdır. İşletme sürekli bir yönetim danışmanı ile birlikte çalışabilir veya sadece özel bir problem ortaya çıktığında yönetim danışmanına başvurabilir. Fakat her durumda yönetim danışmanının inceleme yapacağı alanın kapsamı belirlenirse ve yönetim tarafından destek sağlanırsa başarılı bir sonuç elde edilebilir.
In management, to be more productive and successful, the service of management consultant should be held by independent accountants. As a matter of fact this sort of service must rely on financial data with auditing practices. The management sometimes prefer a consultant continuously or need him when a special problem occurs. To have successful results, the area and the capacity of the subject should be defined by the management.

Description

Keywords

İşletmeler, Yönetim danışmanlığı, Management consultant, Business

Citation

Gücenme, Ü. (1986). "İşletmeler için yönetim danışmanlık hizmeti". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 7(2), 95-102.