Enformel sektör ve gelişmekte olan ülkelerde istihdam

Loading...
Thumbnail Image

Date

1986

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Gelişmekte olan ülkelerin kentlerinde modern istihdamın dışında, düşük gelirli, düzensiz ve sağlıksız binlerce küçük işin ortaya çıktığı görülmektedir. Geniş nüfus kitlelerine kentlerde barınma ve geçinme olanağı yaratan bu işler giderek bir sektör görünümü kazanmaktadır. Literatüre 'Enformel Sektör' olarak geçmiş bulunan bu sektör üzerinde tartışmalı birçok alanın da bulunduğu görülmektedir. Bu tartışmaların başında düalist ekonomik yapı yaklaşımı, enformel sektör kavramının geçerliliği ve hatta enformel sektör terimi gelmektedir. Bu makalede enformel sektör tanıtılırken, tartışmalara da yer verilmektedir.
This paper provides a critical review of the “Informal Sector”. This term was first used in a study on Ghana and after it has gained considerable currency in the literature on development policy and employment policy in the developing countries. The informal sector defined as a source of employment of the urban poor. But the whole approach and the usefulness of the concept and also the term itself has avoked criticism.

Description

Keywords

Enformel sektör, Gelişmekte olan ülkeler, İstihdam, Informal sector, Employment, Developing countries

Citation

Baştaymaz, T. (1986). "Enformel sektör ve gelişmekte olan ülkelerde istihdam". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 7(1), 95-101.