Çevre kirliliği kontrolünde uygulanan kirlilik standartları

Loading...
Thumbnail Image

Date

1991

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu makalede, çevre kirliliği kontrolünde bir araç olarak kullanılan standartların önemi vurgulanmaya çalışılmıştır. Bu amaçla, öncelikle standart tanımı yapılarak, kirliliğin etkilerinin belirlenmesinde standartların rolü belirtilmiştir. Daha sonra, kirlilik standartları sınıflandırılarak, hava ve su ortamlarında uygulanan türleri belirtilmiştir. Son olarak da, çevre kirliliği kontrol uygulamalarında fayda-maliyet analizinin önemi vurgulanarak, çevre koruma ve uygulama politikaları açısından standartlar incelenmiştir.
In this article, the importance of standards which are used as an instrument for the control of environmental pollution, has been emphasized. For this purpose, first, by the definition of standard, the role of them in the determination of effects of pollution has explained. Later, as the quality standards classified, the types used in water and air pollution control have been stated. Finally, the importance of cost-benefit analysis in the environmental pollution practice has been emphasized, and by the view of environmental protection policies and practice, standards have been evaluated.

Description

Keywords

Çevre kirliliği kontrolü, Kirlilik standartları

Citation

Karaer, F. (1991). "Çevre kirliliği kontrolünde uygulanan kirlilik standartları". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 12(1-2), 131-137.