Bursa ve çevresinde aktif futbol oynayan amatör ve profesyonel futbolcuların kondisyonlarının periyodik ölçümlerle karşılaştırılması

Loading...
Thumbnail Image

Date

1992

Authors

Tuna, İmdat

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu tezimi haftalık antrenman sayısının ve içeriğinin kondisyon üzenine olumlu veya olumsuz etkisini araştırmak için yaptım. Planlı programlı antrenman yapan profesyonel futbol takımlarının futbolcuları ile antrenman sayı ve içeriği daha az olan amatör kulüp futbolcularının kondisyonlarını karşılaştırdık. Çalışma için seçilen 20 amatör ve 20 profesyonel futbolcunun genel özellikleri incelenerek antrenman sayı ve içerikleri gözden geçirildi. Liglerin ilk yarısında 1. ölçümleri, ara dönemden sona 2. ölçümleri ergometrik bisiklet ile yapıldı. Elde edilen bulgular kendi içlerinde ve karşı gruplar ile istatistiksel olarak karşılaştırıldı. Sonuç olarak; haftalık antrenman ayılarının çokluğu ve kapsamlı oluşu bir futbolcunun kondisyonunu olumlu yönde, haftalık antrenman sayısı az ve içerik olarak hafif antrenmanlar futbolcuların kondisyon durumunu olumsuz olarak etkilemektedir.

Description

Keywords

Aktif futbol, Profesyonel futbolcu, Kondisyon

Citation

Tuna, İ. (1992). Bursa ve çevresinde aktif futbol oynayan amatör ve profesyonel futbolcuların kondisyonlarının periyodik ölçümlerle karşılaştırılması. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü.