Otel işletmelerinde finans fonksiyonun incelenmesi ve bir uygulama

Loading...
Thumbnail Image

Date

1992

Authors

Met, Önder

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Bursa Uludağ Üniversitesi

Abstract

Türkiye'de son yıllarda turizmin hızlı gelişmesi ile birlikte, konaklama işletmeleri ve finansmanı önem ve güncellik kazanmıştır. Bu çalışmada, "otel işletmelerinde finans fonksiyonu’nun inceleme ve araştırma konusu yapılmasının iki ana nedeni bulunmaktadır. Bunlardan birincisi otellerin sektörel özellikleri nedeniyle farklı finansal uygulamalara, özelliklere ve sorunlara sahip olmasıdır. Otellerin, işkolundan doğan özellikleri ve farklı çalışma koşullarının neden olduğu "özel işletme ekonomisi" sorunları, yalnızca finans fonksiyonu ile sınırlı değildir. Bununla birlikte, diğer işletme fonksiyonlarına ilişkin özel sorunları ve çözüm yolları olduğu, bu konularda yapılan araştırma ve inceleme çalışmalarından anlaşılmaktadır. Genel ya da spesifik düzeyde işletme fonksiyonlarının, özel işletme türleri açısından incelenmesi, yalnızca otel sektörüne de özgü değildir. Banka, sigorta, tarım, ulaştırma vb. işletme türlerine göre "özel işletme ekonomisi" sorunları da araştırmalara konu olabilmektedir.

Description

Keywords

Finansal analiz, İşletmeler, Financial analysis, Oteller, Accomodations for travelers and tourists, Finansal kaynaklar, Hotels, Businesses, Financial resources

Citation

Met, Ö. (1992). Otel işletmelerinde finans fonksiyonun incelenmesi ve bir uygulama. Yayınlanmamış doktora tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.