Mikroişlemci sistemlerinin incelenmesi ve mikroişlemci kontrollu gaz verme-kesme sistemi tasarımı

Loading...
Thumbnail Image

Date

1991-09-06

Authors

Arslan, Rıdvan

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada, otomotiv endüstrisinde kullanılan, elektronik ve mikroişlemci kontrollü sistemler ile bunların çevre elemanları incelenmiştir. Bu inceleme ve araştırmalar ışığında mikroişlemci kontrollü, elektro-mekanik bir gaz verme-kesme sistemi tasarımı yapılmıştır. Tasarımı yapılan bu sistemin çalıştırılabilmesi için gerekli parametreler hesaplanmış ve elde edilen verilere göre mikroişlemci programı yazılmıştır.
In this study, electronic equipments and microprocessor control systems with surraunding elements which are used in Otomotive Industry are examined. To design for system of microprocessor with electro mechanic gas control system are examined and researched. The effect parameters for using on this system are calculated, according to result of them and data. The programme of microprocessor is written.

Description

Keywords

Mikroişlemci sistem, Mikroişlemci kontrol, Gaz verme-kesme sistemi tasarımı, Microprocessor system, Microprocessor control, Gas-cutting system design

Citation

Arslan, R. (1991). Mikroişlemci sistemlerinin incelenmesi ve mikroişlemci kontrollu gaz verme-kesme sistemi tasarımı. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.