Şirketinizi enflasyona hazırlayın !

Loading...
Thumbnail Image

Date

1974

Authors

Lietaer, Bernard A.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi

Abstract

Dışarda faaliyette bulunan şirketler karlarını enflasyondan korumak için yıllarca mücadele ettiler. Makale; bu koşullarda kullanılabilecek bir dizi statejiyi konu edinmekle, bunların birini geniş bir biçimde açıklamaktadır. Bu strateji, maliyetierin artması, hasısı atın azalmasını önlemek için şirket mamul karmasının düzenlenmesidir. Yazar; işletme yönetimi tarafından ele alınacak bu çeşit bir düzenlernede çeşitli değişkenlerden oluşan bir modeli açıklamaktadır. Bu medelin can alıcı noktası, şirketin «kişisel» enflasyon hızının tanımlanmasıdır. Modelden yararlanmak için, yönetim, şirketinin maliyetler, pazarlar, çeşitli ülkeler· enflasyon hızı farkı (İnflation differentials) üzerindeki denetimi genişletmek zorunda kalabilir.

Description

Bu makale Harvard Business Reiew, 1970 Eylül-Ekim sayısında <<Prepare your company for inflation>> başlığıyla yayınlandı.

Keywords

Enflasyon, Şirket enflasyon hızı

Citation

Lietaer, B. A. (1974). "Şirketinizi enflasyona hazırlayın !" çev Hakkı Y. Soydan. Akademi: Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Dergisi, 3(2-3),480-502.