Hasta - hekim ilişkisini etkileyen unsurlar

Loading...
Thumbnail Image

Date

2007-07-27

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Hasta-hekim ilişkisi tıbbi uygulamanın özüdür. Bu ilişkinin gerçekleştiği kültürde o zaman diliminde geçerli olan hekim rolü, hekim kavramı, hekimden beklenen davranış kalıpları, çağın hastalık kavramı, tanı ve tedavi yöntemleri, hekimden, hastadan ya da sağlık hizmetlerinin yürütülmesinden kaynaklanan sorunlar, hastalığın kendine özgü özellikleri bu ilişkinin şekillendirilmesi ve yönlendirilmesinde etkili olmaktadır. Bu derlemede hasta ve hekim arasındaki ilişkiyi etkileyen unsurlar değerlendirilmektedir.
Patient-physician relationship is the core of medical practice. The concept and the role of a physician, the expecting behavior pattern from a physician, the concept of illness at that age, diagnosis and treatment methods, problems originate from physician, patient or health services, characteristics of an illness are efficient in forming and processing this relationship. In this review, factors affecting relationship between patient and physician are evaluated.

Description

Keywords

Hasta-hekim ilişkisi, İletişim, Güven, Teknoloji, Etik eğitimi, Patient-physician relationship, Communication, Trust, Technology, Ethics education

Citation

Atıcı, E. (2007). "Hasta - hekim ilişkisini etkileyen unsurlar". Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 33(2), 91-96.