Parasellar yerleşimli rüptüre dermoid kist: konvansiyonel, FLAIR ve difüzyon-ağırlıklı MRG bulguları

Loading...
Thumbnail Image

Date

2004-11-17

Authors

Hakyemez, Bahattin

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Parasellar dermoid kistler sık görülmeyen intrakranial lezyonlardır. Tipik olarak spontan oluşan dermoid kist rüptürü göreceli olarak nadirdir. Biz parasellar yerleşimli, dev boyuta ulaşan ve subaraknoid aralık içine rüptüre olan dermoid kistli bir olgunun konvansiyonel, FLAIR ve difüzyon- ağırlıklı MRG bulgularını sunmaktayız.
Parasellar dermoid cysts are uncommon intracranial lesions. The rupture of a dermoid cyst which typically occurs spontaneously is relatively rare. Here we present the magnetic resonance imaging findings of conventional T1/T2- weighted sequences, fluid attenuated inversion recovery sequence and diffusion-weighted echo planar imaging sequence in ruptured parasellar dermoid cyst with generalized subarachnoid dissemination.

Description

Keywords

Dermoid, Rüptür, Manyetik rezonans görüntüleme, Difüzyon-ağırlıklı görüntüleme, Rupture, Magnetic resonance imaging, Diffusion imaging

Citation

Akan, Ö. vd. (2004). "Parasellar yerleşimli rüptüre dermoid kist: konvansiyonel, FLAIR ve difüzyon-ağırlıklı MRG bulguları". Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 30(3), 237-240.