Evcil su kuşlarından yerli kaz, yerli ördek ve pekin ördeğinin sindirim sistemleri üzerinde karşılaştırmalı makro-anatomik ve subgros araştırmalar: ll. Oesophagus ile Cloaca Arası

Loading...
Thumbnail Image

Date

1992

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu araştırmada 10 yerli kaz, 10 yerli ördek ·ve 10 pekin ördeği olmak üzere toplam 30 hayvan üzerinde çalışıldı. Söz konusu hayvanların sindirim sistemlerinin oesophagus ile cloaca arası oluşum ile karşılaştırmalı olarak makro-anatomik ve subgros olarak incelendi ve bu bölgelerde çeşitli ölçümler yapıldı. Ölçümler arası farklılıklar hariç tutulursa her üç türde de ilgili oluşumlar arasında topoğrafik ve morfolojik olarak büyük benzerlikler görüldü.
In this research 30 birds consisting of 10 native geese, 10 native ducks and 10 Pekineese ducks were used.The digestive tracts between oesophagus and cloaca of tlıe animals were examined macro anatomically and subgrossly. Several measurements obtained on these organs were compared. Expect for the fact that tlıese measurements were different, these organs were topographically and morphologically similar in all three species.

Description

Keywords

Digestive system, Sindirim sistemi, Goose, Kaz, Duck, Ördek, Pekineese duck, Pekine ördeği

Citation

Bahadır, A. vd. (1992). ''Evcil su kuşlarından yerli kaz, yerli ördek ve pekin ördeğinin sindirim sistemleri üzerinde karşılaştırmalı makro-anatomik ve subgros araştırmalar: ll. Oesophagus ile Cloaca Arası''. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 11(3), 21-33.