Merinos koyunlarında eritrosit sodyum (Na+) miktarı ile verim arasındaki ilişkilerin araştırılması

Loading...
Thumbnail Image

Date

1990

Authors

Poyraz, Öznur

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışma Merinos koyunlarında eritrosit Na+ iyon konsantrasyonu ile doğum ağırlığı, canlı ağırlık ve yapağı verimi arasındaki ilişkileri incelemek için yapılmıştır. 46 merinos koyunu ve 23'er başlık erkek ve dişi merinos kuzusu araştırma materyali olarak kullanıldı. Canlı ağırlık ve yapağı verimi farklılığı yaş ve cinsiyetle P ≤ 0,01 düzeyinde önem gösterirken, eritrosit Na+ konsantrasyonu cinsiyetle ilişkili olup, farklılık P ≤ 0,05 düzeyinde önemli bulunmuştur. Canlı ağırlık ile eritrosit Na+ iyon miktarı arasında F = 2,368 değeri ile P ≤ 0,05 düzeyinde önem saptanmıştır.
This study has been done to investigate the relationship between erythrocyte Na+ concentration and birth weight, live weight and wool production. 46 Merino Sheep, 23 male and 23 female merino lambs were used as research materials. There were statistical importance between live weight and wool production (P ≤ 0,01); and erythrocyte Na+ level and sex (P ≤ 0,05). lt was also found statistical importance between live weight and erythrocyte Na+ levels in lambs (F = 2,368, P ≤ 0,05).

Description

Keywords

Kuzu, Koyun, Merinos, Eritrosit sodyum, Doğum ağırlığı, Canlı ağırlık, Yapağı verimi, Lamb, Sheep, Merino, Erythrocyte sodium, Birth weight, Live weight, Wool production

Citation

Mert, N. vd. (1990). “Merinos koyunlarında eritrosit sodyum (Na+) miktarı ile verim arasındaki ilişkilerin araştırılması”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 8-9(1-2-3), 35-41.