Jean Baudrillard’ın felsefesinde gerçeklik problemi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2019-08-05

Authors

Çam, Nihat

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Bursa Uludağ Üniversitesi

Abstract

Postmodern dönemde birçok şey değiştiği gibi eski dönemlere nazaran insanların dünyayla olan ilişkisi de değişmiştir. Bu ilişki üzerine düşünen ve çalışmalar yapan Jean Baudrillard, akademik kariyerinin başından itibaren sürekli gerçeklik kavramını incelemiş ve gerçekliğin birçok alandaki tezahürlerini betimlemiştir. Jean Baudrillard, insanların farkına varmamasına rağmen gerçekliğin artık olmadığını savunmaktadır. Bu çerçevede çalışmamızda Jean Baudrillard’ın felsefesinde gerçeklik problemi işlenmiştir. Çalışmamız literatür tarama modeli ile gerçekleştirilmiştir.
In postmodern age, like so many things have changed, also man’s relationship with world, compared to old times, has changed. Jean Baudrillard, who thinks about and works on this relationship, analyzes reality concept and describes reality’s appearing on many areas begining from his acamical career. Jean Baudrillard defends that reality does not exist even people do not notice its disappearence. In this framework we have examined the problem of reality in Jean Baudrillard’s philosophy. Our study was carried out with the literature scanning model.

Description

Keywords

Jean Baudrillard, Reality, Gerçeklik, Hipergerçeklik, Sanal, Simülasyon, Hyperreality, Virtual, Simulation

Citation

Çam, N. (2019). Jean Baudrillard’ın felsefesinde gerçeklik problemi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.