Fayda-maliyet analizinin temel ilkeleri

Loading...
Thumbnail Image

Date

2004

Authors

Lambert, Hubert Lévy
Guillaume, Henri

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Klasik iktisat teorisinde işletme davranışının analizi, işletmecinin her durumda en yüksek karı elde etmeye çalıştığı varsayımına dayanmaktadır. Bu varsayım yaklaşık olarak alınsa ya da güvenlik veya büyüme gibi çeşitli motivasyonlar bulunsa bile, en azından özel kararları yeterince açıklamaya ve incelemeye olanak vermez.
L'analyse du comportement des entreprises dans la théorie économique classique est basée sur l'hypothèse que l'opérateur essaie d'obtenir le profit le plus élevé dans tous les cas. Même si cette hypothèse est prise comme approximative ou s'il existe diverses motivations telles que la sécurité ou la croissance, elle ne permet au moins pas une explication et un examen suffisants de décisions spécifiques.

Description

Çalışmanın orijinalinin künyesi: Hubert Lévy-Lambert, Henri Guillaume; Bütçe Tercihlerinin Rasyonalizasyonu, Basın Universitaires de France, Paris, 1971, s. 37-65.

Keywords

Fayda-maliyet analizi, Fazlalık, Kâr, l'analyse coûts-avantages, Neiger, Exces

Citation

Lambert, H. L. ve Guillaume, H. (2004). "Fayda-maliyet analizinin temel ilkeleri". çev. Mircan Yıldız Tokatlıoğlu.Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 23(2), 117-136.