İnsan ve hayvan sağlığı açısından hidatidoz

Loading...
Thumbnail Image

Date

1983

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Türkiye'de hayvancılık önemli bir endüstri dalı olup, yurdumuz hayvan varlığ bakımından Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden biridir. Kırsal kesimdeki halkımızın büyük bir çoğunluğu hayvanlarla yakın ilişkileri nedeniyle zoonoz adını verdiğimiz hayvanlardan insanlara geçen hastalık tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bunlar arasında paraziter zoonozlar küçümsenmeyecek bir öneme sahip olup, halkımızın köpek hastalığ veya su kesesi olarak tanımladığ "Hidatidoz" ilk sırayı alır.
L'élevage est une branche importante de l'industrie en Turquie, en termes d'existence animale, notre pays est l'un des principaux pays d'Europe. La grande majorité de nos habitants des zones rurales est confrontée au risque de transmission de maladies des animaux que nous appelons zoonoses aux humains en raison de leurs relations étroites avec les animaux. Parmi celles-ci, les zoonoses parasitaires ont une importance indéniable, et "l'hydatidose", que nos gens qualifient de maladie canine ou de vessie hydrique, occupe la première place.

Description

Keywords

İnsan ve hayvan sağlığı, Hidatidoz (su kesesi), Paraziter zoonozlar, Echinococcus granulosus, Santé humaine et animale, Hydatidose (sac d'eau), Zoonoses parasites

Citation

Tınar, R. (1983). "İnsan ve hayvan sağlığı açısından hidatidoz". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 2(2), 85-90.