Yakma sistemlerinden kaynaklanan hava kirliliği ve azaltıcı önlemler

Loading...
Thumbnail Image

Date

1993

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada, yakma sistemlerinden kaynaklanan hava kirliliğinin doğurduğu sonuçlar ve bunların azaltılması için alınması gerekli önlemler açıklanmıştır. Yakma sistemlerinde yakıt olarak kullanılan kömür, fuel oil ve doğal gazın yanması sonucunda ortaya çıkan zararlı gaz emisyonların durumu ve birbirlerine göre mukayesesi yapılmıştır. Ayrıca büyük merkezi ısıtma sistemlerinin hava kirliliğini azaltıcı yöndeki faydaları üzerinde durulmuştur.
In this study, the effects of air pollution resulted by combustion systems is investigated, and precaution processes to prevent air pollution are discussed. Harmful gas emissions resulted by burning coal, fuel-oil and natural gas in combustion on systems are presented and compared with each other. The effects of central heating systems on the reduction of air pollution are investigated and their benefits are stated.

Description

Keywords

Yakma sistemleri, Hava kirliliği, Hava kirliliğinin azaltılması, Merkezi ısıtma sistemi, Combustion systems, Air pollution reduction, Air pollution, Central heating system

Citation

Yamankaradeniz, R. ve Kılıç, M. (1993). ''Yakma sistemlerinden kaynaklanan hava kirliliği ve azaltıcı önlemler''. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 4(1), 191-198.