Üniversite giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere uygulanan grup rehberliğinin durumluk ve sürekli kaygı üzerindeki etkisi

Loading...
Thumbnail Image

Date

1999

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışma ile grup rehberliğinin, üniversite giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilerin durumluk ve sürekli kaygıları üzerindeki etkisi incelenmiştir. 1997-1998 Öğretim yılında üniversite giriş sınavlarına hazırlık amacıyla dershaneye devam eden 156 öğrenci örneklemi oluşturmuştur. Araştırma "ön test-son test kontrol gruplu" deneysel bir çalışmadır. Öğrencilerin durumluk ve sürekli kaygı düzeylerini ölçmek için Spielberger ve arkadaşları (1970) tarafından geliştirilen, Öner ve Le Compte (1985) tarafından Türkçe ye uyarlanan "Durumluk-Sürekli Kaygı Envanteri" kullanılmıştır. Araştırmada elde edilen verilere t testi kullanılmış ve sonuçları tartışılmıştır.
The purpose of this study was to determine the effect of group guidance on state and trait anxiety of students preparing for the University Entrence Exam. Subjects were 156 students who were attanding to a preparoty course for Üniversity Entrance Exam, during 1997-1998 school year. State and trait anxiety of students were measured by State-Trait Anxiety Enventory which was developed by Spielberger (1970) and was adapted to Turkish by Öner and Le Compte (1985). The design of the study was "Pre Test-Post Test Control Group". The data were analised by atTest and the results were discussed.

Description

Keywords

Rehberlik ve psikolojik danışma, Grup rehberliği, Durumluk-sürekli kaygı, Üniversite giriş sınavları, Guidence and psychological counceling, Group guidence, University entrence exam, State-trait anxiety

Citation

Başal, H. A. (1999). ''Üniversite giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere uygulanan grup rehberliğinin durumluk ve sürekli kaygı üzerindeki etkisi''Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 12(1), 155-169.