Fransa'da yaşayan Türk işçi çocuklarının eğitim sorunları

Loading...
Thumbnail Image

Date

1988

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Fransa 'da çalışan Türk göçmen işçilerinin çocukları. Anne-babalarının göçüy­le sürüklenmiş olan bu çocuklara sunulan gelecek umudu nedir? Bu çocukların Fransız eğitim sistemine uyumları ve bunun gelecekleri üzerindeki etkileri konusun­dana nasıl bir görünüm ortaya çıkmaktadır? Bu tez özeti kapsamında, bu konularda bazı bilgiler aktarmaya çalışacağız .
Les enfants de trauailleurs turcs en France. Ouelles sont. alors, Tespersp ectiues d 'auenir qui s'offriront lices enfants entraines par l'immigration de leurs parents? Quels sont les ospects specifiques de leur adaptation au systeme scolaire français et leurs consequences sur le devenir de ces enfants? Nous comptons fournir, dans le cadre de ce resume, les llments de connais­ sances concernant ces aspects.

Description

Keywords

Türk göçmen çocukları, Fransız eğitim sistemi, Fransız eğitimi, Enfants immigrés Turcs, Système éducatif Français, Enseignement français

Citation

Yurdusev, Ş. (1988). "Fransa'da yaşayan Türk işçi çocuklarının eğitim sorunları". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 3(1), 205-209.