Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi birinci sınıflarında verilen yabancı dil dersleri hakkında bir araştırma

Loading...
Thumbnail Image

Date

1999

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesine bağlı bütün bölümlerde verilen İngilizce dersleri ile ilgili var olan durum, sorunlar, ve alternatif çözümler incelenmiştir. Fakülteye bağlı tüm bölümlerde bu dersi veren 10 öğretim elemanının şu anda kullanılmakta olan seviye tespit sınavı, program, bölümler arası koordinasyon aksaklıklar ve çözümler hakkında bir anket uygulanmıştır. Toplanan veriler niteliksel analiz yöntemi ile incelenmiştir. Daha sonra ortak olan noktalar vurgulanmıştır. Ayrıca iyileştirmeye yönelik görüşlere yer verilmiştir.
The present study was designed to examine the English courses at the departments of Educational Faculty, Uludağ University. For this purpose, 10 academic staff who give English courses were given a qualitative questionnaire about their opinions on placement test, curriculum, coordination, problems and solutions. All opinions were examined one by one and discussed under some common points. In addition, a set of opinions and suggestions are put forth regarding the improvement of these courses.

Description

Keywords

İngilizce, Seviye tespit, English language course, Placement test, Curriculum, Müfredat, Accrediation, Team work, Standartlaşma, Program, Takım çalışması

Citation

Küçüksüleymanoğlu, R. (1999). ''Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi birinci sınıflarında verilen yabancı dil dersleri hakkında bir araştırma''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 12(1), 63-68.