Approche communicative objectifs généraux

Loading...
Thumbnail Image

Date

1986

Authors

Gimenez, Jean

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Jean Gimenez, Bildirişimsel Yaklaşım başlıklı yazısında, kavramsal ve işlevsel yaklaşım olarak adlandırılan dil öğretim yöntemlerinden sözcelemeye verdiği önemle ayırt edilen Bildirişimsel Yaklaşımın ortaöğretimde yaygınlık kazanmakla olduğuna değinerek, söz konusu olan yöntemin artık dil öğrencisine dilbilgisi ya da ses bilgisi kurallarını belletmek değil, ama konuşma ortamında beceri kazandırma temeline dayandığını belirtmektedir.
Dans cet article, Jean Gimenez met en évidence les avantages de l'approche communicative, basée sur la communication en situation dans l'enseignement des langues étrangères. L'enseignement des langues aux adolescents des lycées et collèges cherche à s'approprier à son usage, ce que l'enseignement des langues étrangères aux adultes des entreprises a réalisé pour son compte personnel.

Description

Keywords

İletişimsel yaklaşım, Genel hedef, Bildirişimsel yaklaşım, Ses bilgisi kuralları, Approche communicative, Approche communicative, But général, Règles phonétiques

Citation

Gimenez, J. (1986). ''Approche communicative objectifs généraux''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 1(1), 107-109.