Dlskrıminant analiz ve eğitimde bir uygulama

Loading...
Thumbnail Image

Date

1990

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada çok değişkenli istatistiksel analiz türlerinden biri olan diskriminant analiz ve dayandığı matematik temeller kısaca tanıtılmış ve basic programlama dilinde bir program geliştirilmiştir. Sonra bu program kullanılarak lise birinci sınıf öğrencilerinin ikinci sınıfla akademik kol seçimleri analiz edilmiştir. Programın dökümünden kısaltılmış örnekler ekler bölümünde tablolar halinde sunulmuştur.
In this study, at first the discriminant analysis and its mathematical ground works have been explained. Then, a basic computer program has been prepared. After that this program has been applied for the discnmination of the lycee students in academic brtınches.

Description

Bu çalışma, Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Nuri Ersoy'un danışmanlığında Selahattin Emin tarafından yazılan "Çok boyutlu verilerin bazı istatistiksel analiz yöntemleri ve uygulamaları" adlı doktora tezine dayanılarak hazırlanmıştır.

Keywords

Diskriminant analiz, Eğitlm, Değişkenli istatistik, Basic, Akademik kol seçimi, Discrete analysis, Educated, Variable statistics, Academic arm selection

Citation

Altun, M. (1990). ''Diskriminant analiz ve eğitimde bir uygulama ''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 5(2), 59-63.