Başka kişileri ve onların yaşam ifadelerini anlama

Loading...
Thumbnail Image

Date

2005

Authors

Dilthey, W.
Becermen, Metin

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Anlama ve yorumlama tin bilimlerinde kullanılan yöntemlerdir. Bütün fonksiyonlar onlar aracılığıyla birleştirilirler. Onlar tin bilimlerinin bütün hakikatlerini içerirler. Anlama her aşamada bir dünyayı açığa vurur. Başka kişileri ve onların yaşam ifadelerini anlama. Kendi deneyimimiz ve onu anlamamız, ve deneyim ve anlamanın sürekli etkileşimi üzerine inşa edilmiştir. Ama burada ne mantıksal yapı ne de psikolojik analiz ile ilgileniriz, fakat daha çok epistemolojik bir bakış açısından yapılan analizle ilgileniriz. Amacımız tarihsel bilgi için başka kişileri anlamanın değerini belirlemektir.

Description

Bu deneme orijinal olarak Dilthey'in Gessammelte Schriften'inin VII. cildinde basılmıştır. Bu çeviri, Patrick Gardiner'in Theories of History (Free, New York 1959) kitabının 213-225 sayfaları arasındaki İngilizce çeviriden yapılmıştır.

Keywords

Başka kişiler, Yaşam ifadelerini anlama, Other persons, Life expressions

Citation

Dilthey,W. (2005). "Başka kişileri ve onların yaşam ifadelerini anlama". çev. Metin Becermen. Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 5, 151-161.