W. Benjamin'de tarih kavramı

Loading...
Thumbnail Image

Date

2006

Authors

Kardeş, Murat Ertan

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

W. Benjamin, tarih biliminin bazı postulatlarının,, ezenlerin iktidarının hizmetinde olduğunu düşünür. Böylesi bir kavrayış, insanlığın tarihteki eylemini anlamaktan da uzaklaşır. Bunun için her tür ürünün gerçek yaratıcısı olan ezilenlerin geleneğine karşılık gelecek yeni bir tarih kavramı ortaya koymak zorunludur. Ezenlerin tarihinin tarihteki anonim isimlerin varlığını unutturmasına, ezilenlerin geleneğinin yanıtı, bu tarihin kesintiye uğratılması olmalıdır. Böylelikle. W. Benjamin bize. felsefenin geçmişteki ve şimdiki haksızlıkları çözmek gibi bir görevi olduğunu gösterir.
Selon W. Benjamin, certains postulats de la discipline d'histoire sont au service du pouvoir des Oppresseurs. Un tel concept s'éloigne aussi de comprendre l'activité humaine au cours de l'histoire. Pour ce faire, il est nécessaire de créer un nouveau concept qui va donc correspondre a la tradition des opprimés en ant qu'ils sont les vrais créateurs de toutes sortes de produits. Lorsque l'histoire des oppresseurs fait oublier les noms anonymes, la tradition des oppresseurs doit, Comme réaction, briser la continuité de cette histoire. Ainsi. W Benjamin suggère que la philosophie doive avoir la tâche de résoudre les injustices du passé et du présent.

Description

Keywords

Passé virtue, Interrompre la continuité historique, L'espérance de Rédemption, La tradition des opprimés, Potansiyel geçmiş, Tarihsel sürekliliğin kesintiye uğratılması, Kurtuluş ümidi, Ezilenlerin geleneği

Citation

Kardeş, M. E. (2006). "W. Benjamin'de tarih kavramı". Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 6, 115-120.