Sütçülük işletmelerinde su ve atık su sorunları

Loading...
Thumbnail Image

Date

1991

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Sütçülük işletmelerinde temiz su gereksinimi çok fazladır, hatta su kullanımı bir zorunluluktur. Böyle olunca atık suyun da fazla olacağı doğaldır. İşte burada temiz su ile kirli suyu birbirinden ayırt etmek ya da hangi su temizdir hangisi kirlenmiştir şeklinde bir sonuca varmak önemlidir. İlk aşamada soğutucu ya da soğutma işleminde kullanılan su önemli olmaktadır. Bu su birçok durumlarda soğutuculardan elde edilir ve yine genelde bu amaçla kullanılır. Halbuki süt soğutucularından elde edilen bu ve benzeri sular ise, kullanımından sonra kanallara akıtılmaktadır. Kirli su ise yukarıdaki durumun aksine temizlik ve çalkalama amacı ile kullanılan sudur ve az ya da çok miktarda süt, süt bileşenleri, peynir altı suyu vb.leri organik maddeleri içermektedir.
Entsprechend dem hohen Wasserbedarf der Molkereibetriebe fallen naturgem auclı grobe Mengen Abwasser an. Es ist dabei zu unterscheiden zwischen Reinwasser und Schmutzwasser. Zu ersterem gehört das Kühlwasser, von welchem in vielen Fallen nur dasjenige aus der Kühlanlage aufgefangen und wiederverwendet wird, wahrend das Kühl. wasser von Milchkühen u dgl. in den Kanal fließt. Schmutzwasser ist dagegen jenes, das zu Reinigwıgs-oder Sportzwecken etc. diente und dabei kleinere oder größere Mengen Milch, Milchbestandteile, Molken usw. oder sonstige organische Stoffe aufgenommen hat.

Description

Keywords

Sütçülük işletmeleri, Su, Atık su, Dairy businesses, That, Waste water

Citation

Kurdal, E. (1991). ''Sütçülük işletmelerinde su ve atık su sorunları''. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(1), 179-187.